Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

(izmjene i dopune dnevnog reda) Sazivanje VI (šeste) Skupštine

Izvor: Oslobođenje, 27.05.2014.

Zatvoreni investicioni fond sa javnom ponudom "Ml GROUP" D.D

Zagrebačka 50, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

Na osnovu člana 242. stav 1., 243. stav 2., 246. stav 1. tačka 11.. 269. stav 1. tačka 10. Zakona o privrednim društvima ("Službene novine Federacije BiH" broj 23/99,45/00, 2/02,6/02, 29/03, 84/08,07/09 i 63/10), a u vezi sa Obavještenjem o sazivanju VI Skupštine Zatvotenog investicionog fonda sa javnom ponudom "MI-GROUP" d.d. Sarajevo (u daljem tekstu: Fond) objavljenim u dnevnom listu "Oslobodenje" 15.5.2014. godine i u skladu sa prijedlozima Društva za upravljanje fondovima KAPITALINVEST d.o.o. Mostar broj 03-KI-90/14 od 21.5.2014.godine, koje upravlja Zatvorenim investicionim fondom sa javnom ponudom HERBOS FOND d.d. Mostar, dioničarem Fonda sa više od 5% ukupnog broja dionica s pravom glasa i Odlukom o izmjenama i dopunama dnevnog reda VI Skupštine Zatvorenog investicionog fonda sa javnom po- nudom "MI-GROUP" d.d. Sarajevo od 26.5.2014. godine, Nadzomi odbor Zatvorenog investicionog fonda sa javnom ponudom "MI-GROUP" d.d. Sarajevo objavljuje

OBAVJEŠTENJE

o izmjenama i dopunama dnevnog reda VI Skupštine Zatvorenog investicionog fonda sa javnom ponudom „MI-GROUP" d.d. Sarajevo sazvane za 5.6.2014. godine

I             

Predloženi dnevni red VI Skupštine Zatvorenog investicionog fonda sa javnom ponudom "MI-GROUP" d.d. Sarajevo, sadržan u Obavještenju o sazivanju Skupštine objavljen 15.5.2014. godine u dnevnom listu "OSLOBOĐENJE", mijenja se tako što se iza tačke 5. dodaju nove tačke 6., 7., 8., 9., 10. i 11., tako da dnevni red glasi:      

1. Izbor predsjednika Skupštine i dva dioničara - ovjerivača zapisnika sa Skupštine će se izvršiti na prijedlog dioničara dostavljen u skladu sa ovim obavještenjem, a ako ovog prijedloga nema, izbor će se izvršiti od prisutnih dioničara na prijedlog predsjedavajućeg Skupštine;

2. Da donese odluke o usvajanju godišnjeg izvještaja o poslovanju Zatvorenog investicionog fonda sa javnom ponudom "MI-GROUP" d.d. Sarajevo za 2013. godinu sa izvještajima vanjskog revizora, Odbora za reviziju i izvještajem o radu Nadzornog odbora Zatvorenog investicionog fonda sa javnom ponudom "MI-GROUP" d.d. Sarajevo za 2013. godinu;

3. Donošenje odluke o načinu pokrića gubitka Fonda iz 2013. godine

4. Donošenje odluke o načinu izbora vanjskog revizora Fonda

5. Informaciju o realizaciji godišnjeg programa investicione politike Zatvorenog investicionog fonda sa javnom ponudom "MI- GROUP" d.d. Sarajevo za 2013. godinu;

6. Donošenje odluke o razrješenju Nadzornog odbora Fonda pojedinačno;

7. Donošenje odluke o lzboru i imenovanju Nadzornog odbora Fonda;

8. Donošenje odluke o naknadama predsjedniku i članovima Nadzornog odbora Fonda;

9. Donošenje odluke o razrješenju Odbora za reviziju Fonda. pojedinačno;

10. Donošenje odluke o izboru i imenovanju Odbora ze reviziju Fonda;

11. Donošenje odluke o naknadama predsjedniku i članovima Odbora za reviziju Fonda.

II            

Izmjene i dopune dnevnog reda Skupstme Fonda (tačke 6. do 11.) utvrduju se na osnovu zahtjeva predlagača - dioničara iz preambule, a iz osnova člana 259., stav 5., tačka 1) Zakona o privrednim društvima.

III           

Ukoliko Skupština Fonda odluči da ne razriješi niti jednog člana Nadzornog odbora Fonda (tačka 6.), odnosno niti jednog člana Odbora za reviziju (tačka 9.), Skupština Fonda se neće izjašnjavati po tački 7., odnosno tački 10. dnevnog reda. Isto tako, ukoliko Skupština ne razriješi sve članove Nadzornog odbora Fonda (tačka 6.), odnosno sve članove Odbora za reviziju (tačka 9.), Skupština Fonda neće se izjašnjavati po tački 8., odnosno tački 11. dnevnog reda.

IV          

Nadzorni odbor sačinjavaju predsjednik i dva člana, koji moraju ispunjavati uslove propisane Zakonom o privrednim društvima, Zakonom o investicionim fondovima i Statutom Fonda. Odbor za reviziju sačinjavaju predsjednik i dva člana, koji moraju ispunjavati uslove predvidene Zakonom o privrednim društvima.  

V            

Dioničar ili grupa dioničara sa najmanje 5% ukupnog broja dionica sa pravom glasa, ima pravo pisano predložiti kandidate za članove Nadzornog odbora i Odbora za reviziju, saglasno izmijenjenom dnevnom redu.

Pisani prijedlog se dostavlja Nadzomom odboru, neposredno ili prepomčeno poštom, najkasnije 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim listovima Obavještenja o izmjenama i dopunama dnevnog reda Skupštine, na adresu Zatvorenog investicionog fonda sa javnom ponudom "MI-GROUP" d.d. Sarajevo, ulica Zagrebačka 50.

Kandidati za predsjednika i članove Nadzomog odbora i Odbora za reviziju moraju prije glasanja dati pisanu izjavu o prihvatanju kandidature i neposiojanju smemji utvrdenih zakonom i propisom Komisije, kao i dokaz o ispunjenju uslova utvrdenih zakonom i propisom Komisije.

VI          

Konačnu listu predloženih kandidata za članove Nadzornog odbora I Odbora za reviziju, Nadzorni odbor će utvrditi na način propisan Zakonom o privrednim društvima.

VII         

Glasanje na Skupštini vrši se putem glasačkih lističa, zaokruživanjem na glasačkom listiću odgovora "za" ili "protiv" prijedloga odluke. odnosno na način propisan članom 262. Zakona o privrednim društvima u slučajevima raziješenja i imenovanja članova Nadzornog odbora i Odbora za reviziju, odnosno drugih odredaba ovog zakona i Pravilnika o upravljanju dioničkim društvima, a rezultate glasanja utvrduje Odbor za glasanje.

VIII

Uvid u isprave i materijale pripremljene za Skupštinu može se izvršiti neposredno u sjedištu Zatvorenog investicionog fonda sa javnom ponudom "MI-GROUP" d.d. Sarajevo, ulica Zagrebačka 50., svakim radnim danom od 10 do 12 sati.

 

Sejfo Ušanović, s.r.

PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA  

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: